Meteen naar de inhoud

Ervaren docenten Marleen en Marjan

De docenten zijn Marleen van der Kooij en Marjan Overgaag.

Marleen van der Kooij
Marleen kwam ruim 20 jaar geleden in contact met Swami Veda Bharati en is door hem geïnitieerd in de Himalaya traditie. Na jarenlang yoga te hebben beoefend, zocht zij verdere verdieping. Die vond ze door het volgen van de docentenopleiding in Nederland. Zij heeft de opleiding tot yogadocent (niveau II) in 2016 afgesloten.

Marleen geeft yogales volgens de principes van de Himalaya traditie. Ze is ook gecertificeerd docent kinderyoga. De lessen vinden plaats in Midden-Delfland.. Zij heeft een achtergrond in internationaal management en interculturele communicatie en werkt als verenigingsmanager voor het internationale hoger onderwijs in Nederland. Zij heeft voor haar werk en vanuit persoonlijke interesse veel gereisd. Het motto van Marleen is: “laat de duizend bloemen bloeien”.

Marjan Overgaag
Marjan beoefent al tientallen jaren yoga. Ze is internationaal gecertificeerd yogadocent (HYT-TTP 600) van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie en lid van Yoga Alliance.
Ze heeft ook tal van workshops en retraites met senior teachers uit de Himalaya Traditie gevolgd. Bijvoorbeeld, ‘Yoga and holistic health’ van Pandit Stoma, ‘Emotions: friend or foe?’ van Swami Nitya, ‘From mind to consciousness’ door Swami Ma Tripurashakti Bharati, en ‘Enjoy yoga on a deeper level’ door Swami Tat Sat Bharati.  

Verder heeft Marjan cursussen gevolgd in o.m. stoelyoga/bewegen voor ouderen, anatomie en fysiologie, thai chi en energetische meditatie. Momenteel volgt ze de opleiding Ayurvedic Practitioner Studies. In haar yogasessies deelt zij haar kennis en ervaring: “Op het pad van yoga raak je niet uitgestudeerd; dat wat ik weet is niet meer dan een druppel in de oceaan, maar ik vind het mooi om door te kunnen geven aan anderen, zodat zij ook de positieve effecten van yoga kunnen ervaren. Als deelnemers na een yogasessie ontspannen naar huis gaan, stemt me dat dankbaar.”

Marleen en Marjan