Himalaya yoga

IMG 7225 

Nelumbo Studio verzorgt yogalessen volgens de Himalaya Traditie uit Rishikesh, India. Voor de lessen is het niet nodig om deze traditie te kennen, maar voor wie geïnteresseerd is in de achtergrond ervan, volgt hier wat informatie.

De Himalaya Traditie is geen traditie waarin een leraar zichzelf tot guru kan verklaren en waarin van de leerlingen verwacht wordt, dat ze de guru blindelings volgen. De traditie verschaft de student de mogelijkheid om geschriften en ervaringen van overige meesters te raadplegen, ten einde de leringen van de eigen meester, zelfstandig te kunnen beredeneren en begrijpen.

Het combineert een aantal elementen, waaronder de wijsheid van Patanjali‘s Yoga Sutras, Raja Yoga en specifieke mondeling overgeleverde instructies en ervaringen. In de Traditie vormen deze elementen een geïntegreerd geheel. Zowel de hoofdgedachten als de beoefening van alle bekende meditatiesystemen maken er deel van uit en zijn grotendeels ook ontstaan uit deze traditie. Het eerste doel van de Traditie is om inzicht te verwerven over wie men is, zijn ware aard te ontdekken en te kennen.

Raja yoga
Raja yoga  is de volledige, duizenden jaren oude klassieke yogatraining, gericht op meditatie, de hoogste stap in Yoga. Rond 200 voor Christus heeft de grote wijze (rishi), Patanjali, de essentie van de diverse yogavormen samengevoegd in een collectie van aforismen, Yoga-Sutras genaamd. Dit systeem heeft men Raja Yoga, of Koninklijke Yoga, genoemd. Hieronder kunnen alle bekende en minder bekende Yogavormen worden ondergebracht, zoals Hatha Yoga, Jnana Yoga, Bhakti Yoga, en Karma Yoga.

 

anniek

Anniek (5):

Yoga is erg gaaf !

 

 himalaya

 

Nelumbo Studio

Vlaardingsekade 49

2626 BC Schipluiden

Tel 06-53932359

info @ nelumbostudio.nl

KvK nummer 64947556

 

 facebook

 

 erkend

Pure kinderyoga opleiding erkend door Vereniging Yogadocenten Nederland